Hovedhus
Værksted
Stald
Maskinhus
Brændeskur

Renovering af hovedhus

Da vi købte gården, stod den mere eller mindre som håndværkertilbud. Den trængte til kærlighed, knofedt og hårdt arbejde.

Vi fik adgang til gården midt i april 2018, hvor vi brugte april og maj på at rive alt ud, lofter, gulve, skære nye åbninger til nye dørplaceringer osv. Juni måned havde vi begge taget orlov fra vores job og begyndte her genopbygningen.

Vi byggede nye vægge, lavede nye dørhuller, lukkede gamle dørhuller, reparerede bærende bjælker i loftkonstruktionen, satte dobbelt gipslofter op i alle 167  m2. Bankede puds og gasbeton af alle indervægge. Vi vandskurede alle vægge, malede vægge og lofter. Nivellerede de skæve betongulve, monterede 150 m2 nye plankegulve. Vi satte 20 nye vinduer i, to nye terrassedøre og en ny hoveddør. Vådrumssikrede badeværelse osv.

Vi fik hjælp af håndværkere til at lave vand, afløb i nyt køkken og nyt bad, ny kloakering fra nyt køkken og opsplitning af spildevand og regnvand og fik indlagt helt nyt strøm i hele huset. Nogle dygtige tømrere hjalp med papiruldsisolering af loftet og en murer lagde fliser i badet.

Vi har alle prøvet at bo i byggerod og støv, så vi valgte at bruge en del af byggebudgettet på en fuldt udstyret husvogn, som var vores hjem i et par måneder, mens svineriet indendøre var allerværst. 

Værkstedsbygningen er den af vores tilbygninger der er i bedst stand. Den indeholder fyrrum, opbevaringsrum, haveredskabsrum, værksted, mellemrum og maskinhus.

Tankerne er, at renovere den et rum af gangen, når vi finder ud af hvilke funktioner de skal opfylde. 

Værksted:

Sidst på sommeren 2019 lavede vi den helt store oprydning og indretning af værkstedet. Da vi renoverede hovedhuset, havde vi blot stillet alt værktøj, skruer, søm osv. over i værkstedet, der blev ikke prioriteret tid til at indrette og rydde op. Vi overtog en masse skruer, søm, jern og dimsedutter fra sælger, det stod der også, og bare ventede på en oprydning. Og endelig fik vi det gjort. Og sikke dejligt det er nu at kunne stå inde i værkstedet og lave noget og samtidig at kunne finde tingene.

Næste rum der står for tur her i efteråret, er opbevaringsrummet, her skal vi jo have opbevaret høsten, syltningen osv. fra 2019 til brug i vinterhalvåret og såningen i foråret. 

Her glæder vi os til, at vise jer billeder af vores kommende renovering, af vores  gamle staldbygning, der nu er i ret dårlig stand. Vi er stadig i idefasen og ved ikke med sikkerhed, hvilke muligheder vi har for bevarelse eller hvad funktionen for bygningerne skal være.

Vores maskinhus på matriklen har en dejlig størrelse, og har indtil videre fungeret som opbevaring af materialer, som enten er for store til at bakse ind i stalden, eller som vi primært bruger udendøre. Maskinhuset giver kun delvist ly for vores ting, da taget trænger gevaldigt til udskiftning, så det er endnu et projekt vi glæder os til at dele med jer, når vi når dertil. 

Brændeskuret er slidt. Bygget af forhåndenværende materialer for længe siden og nødtørftigt repareret med en plade hist og pist gennem tiden, når noget er blæst af i vestenvinden, som selv for en vestjyde som Gitte, faktisk er ret kraftig her. Netop nu har skuret fået en ny funktion, da vores hønemor med 9 kyllinger, har fået et godt og beskyttet sted at være, indtil de kan sættes sammen med flokken igen, og når kyllingerne er store nok til ikke, at blive spist af skader og råger.

Skuret er velplaceret og giver meget læ i haven om vinteren, dog snupper det noget udsigt mod engen, så vi overvejer forskellige løsninger til genopførelsen, når den tid kommer.