Hej, det er os der lever, genopbygger og arbejder på Anneksgården i Farendløse

William, Victor, Gitte og Mette og lille Anna hund, det er os der vil forsøge at leve drømmen ud, om et liv som selvforsynende på det lille husmandssted, Anneksgården i Farendløse. 

Vi er drevet af en drøm om mere frihed. Frihed til at lave det vi brænder mest for, frihed fra realkreditinstitutter, fra 8-16 jobbet, fra den kommercielle industri, der forsyner os alle med mad og produkter fra fjerne egne, – mad som vi sagtens kan producere i vores haver, i nærområdet, i Danmark, i Norden. Drømmen om tid til det hele, tid til fordybelse, tid til at vende tilbage til det der virkelig betyder noget: hinanden, nærværet, nuet. At leve, arbejde og mærke kærligheden til hinanden, til naturen, til dyrene og alt det levende omkring os.

Drømmen om at gøre en lille bitte forskel i hverdagen, at passe bedre på vores jord, passe på dyrene, passe på hinanden og os selv. Genbruge og genanvende, gøre tingene med omtanke, stoppe op, tænke forbruget igennem, respektere og spare på ressourcerne, skalere ned.

At tage tiden, passionen, nærværet, selvbestemmelsen og kærligheden tilbage.

Vi har lavet denne hjemmeside med et håb om, at vi kan inspirere andre, som har de samme drømme og overvejelser som os, inspirere til at gøre noget ved det. Og vise, at selvom man fra starten ikke ved alt om jordbrug, hønseavl eller hvordan man bedst opbevarer sine rødbeder, så kan man sagtens kaste sig ud i diverse dyrkningsprojekter og lære hen ad vejen, både af andres men bestemt også af egne, nogen gange bitre, erfaringer. 

Vi vil gerne dele vores fascination, glæde, ideer, gode råd og erfaringer fra vores proces fra villahave i Vanløse til indehavere af et levende husmandssted med jer.

Vi håber, at vi kan være et frisk pust til dig, der gerne vil følge med i genopbygningen af husmandsstedet, eller bare et input til dig der er nysgerrig på, hvad hulen det er William, Victor, Gitte og Mette nu går og laver.

Velkommen til vores husmandssted, Anneksgården i Farendløse.

William

William tager den første (tiltrængte) tur på havetraktoren, sommer 2018.

Victor

Inden vi flyttede, lovede vi vores to drenge, at der også skulle være plads til en ATV på gården. Her er Victor igang med, at få årets første slet hø, som vi har fået lavet til wrap, hjem fra marken. Til næste år håber vi på, at vi har fået fikset vores egen fingerklipper, så vi selv kan slå marken. 

Gitte

Et længe ventet projekt “anlæg af køkkenhave” godt igang i foråret 2019. Gitte tager et hvil opad det dyrehegn vi hurtigt opdagede var en nødvendighed, hvis vi skal have vores grøntsager for os selv, og ikke dele udbyttet med det råvildt som også bor på vores matrikel. 

Mette

I den varme og tørre sommer 2018, stod opgaven på at opbygge vores hjem, som krævede en totalindsats. Her er Mette igang med, at lukke et dørhul mellem drengenes værelser med gasbeton.